Pius Floris Boomverzorging start voorbereiding verplanten 18 eiken langs de N369

In opdracht van de Provincie Fryslân is Pius Floris Boomverzorging Bergum deze week begonnen met de voorbereiding op het verplanten van 18 zomereiken (Quercus robur) langs de N369 ter hoogte van Rottevalle.

In 2020 start de Provincie Fryslân met de reconstructie van de N369. Hierbij is het niet mogelijk om de 18 zomereiken op hun huidige standplaats te handhaven. Omdat het uitgangspunt van de Provincie Fryslân is om de bomen duurzaam te behouden is ervoor gekozen om ze te verplanten.

Voordat besloten werd om de bomen te verplanten heeft Pius Floris Boomverzorging een verplantbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Het verplanten van bomen is niet eenvoudig en vraagt om de nodige expertise. Tal van afwegingen bepalen het uiteindelijke verplantingsadvies. Op basis van het uitgevoerde onderzoek en onze specialistische kennis en ervaring op het gebied van boomverplantingen zijn we samen met de opdrachtgever gekomen tot een helder verplantingsadvies. Alles met als ultieme doel om de verplante bomen op hun nieuwe standplaats te doen laten floreren en voor vele decennia een bijdrage te laten leveren aan de leefbaarheid van de omgeving.

Deel deze pagina
instagram