Onze geschiedenis

In de beginjaren van de boomverzorging in Nederland werden bomen chirurgisch behandeld. Oprichter van ons bedrijf, Pius Floris, was in deze jaren (1973-1977) werkzaam bij de Gebroeders Copijn. Pius hield op een landkaart zeer nauwkeurig bij welke bomen hij behandelde en waar deze stonden. Op deze manier kon hij, wanneer hij en zijn team weer in de buurt waren, kijken hoe het ging met deze behandelde bomen. Na een paar jaar viel het hem op dat diverse bomen de behandeling niet hadden overleefd, hierdoor ging hij zich afvragen of de werkzaamheden die hij uitvoerde wel de juiste waren. Pius Floris maakte een radicale keus, vertrok naar Canada en besloot een opleiding in Amerika te volgen. Kort na zijn terugkeer in Nederland richte hij in 1981 Pius Floris Boomverzorging op.  

Pius Floris

In 1977 besloot Pius Floris om zijn kennis verder te verbreden in Canada. In deze periode kwam Pius in contact met Dr. Alex Shigo die op dat moment nog werkte voor North Eastern Forestry Research Centre in New Hampshire. Dr. Alex Shigo had een hele andere visie op de boomverzorging dan in die tijd gebruikelijk was.

Na diverse afspraken heeft Pius in 1978 besloten om te gaan werken in Amerika en de avondcolleges van Dr. Alex Shigo te gaan volgen. In 1979 is Pius weer in Nederland terug gekomen en is hij gaan werken bij de firma Busser met als taak de afdeling boomverzorging op te zetten. In 1981 richte Pius in 's-Hertogenbosch het bedrijf Pius Floris Boomverzorging op.

Pius Floris Boomverzorging Nederland

Door toenemende vragen vanuit het gehele land en een grote opdracht van de gemeente Amsterdam, besloot Pius Floris samen met Henk Werner de eerste franchise formule op het gebied van boomverzorging op te zetten: Pius Floris Boomverzorging Nederland. Henk Werner is als eerste franchisenemer in 1994 gestart met Pius Floris Boomverzorging Amsterdam.

Door verdere kennisverbreding en verdieping hebben zij, samen met de overige franchisenemers ervoor gezorgd dat er een groot aantal vestigingen verdeeld over Nederland en Belgie zijn. Op dit moment worden verdere stappen ondernomen op het gebied van internationale samenwerking, kennisuitwisseling en groei.

Henk Werner kijkt terug op 25 jaar franchiseformule

In 1994 werd de franchiseformule Pius Floris Boomverzorging opgericht. Henk Werner was in 1994 met de vestiging Pius Floris Boomverzorging Amsterdam de eerste franchisenemer. In deze video kijkt Henk Werner terug op 25 jaar franchiseformule Pius Floris Boomverzorging. 

Deel deze pagina
instagram