Actie #TreeTag maakt het belang van bomen voor mens en omgeving zichtbaar

Vanaf 18 juni 2020 worden verschillende bomen verspreid door Nederland, België, Engeland en Zweden voorzien van een zogenaamde TreeTag: bijzondere bomen worden voorzien van posters die vertellen hoe belangrijk de bomen zijn voor mens en maatschappij.

Met deze actie vragen wij aandacht voor het belang van bomen. Op de posters staat informatie, bijvoorbeeld over hoeveel luchtvervuiling de boom afvangt en hoeveel zuurstof de boom levert. De TreeTag actie is een initiatief van Treeconomics en Pius Floris Boomverzorging. Met de actie #TreeTag willen wij bij een breed publiek aandacht vragen voor de meerwaarde van bomen. Het grote publiek beseft niet altijd hoe belangrijk bomen zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen weet dat bomen regenwater vasthouden, zuurstof leveren, de temperatuur in steden leefbaar helpen houden en luchtvervuiling afvangen. Dat zal eraan bijdragen dat we met z’n allen meer belang gaan hechten aan bomen zodat we dus meer bomen gaan planten en behouden.

Voorbeeld: #TreeTag op zomereik in Driebergen

Een TreeTag op een boom in de Buzziburglaan in de gemeente Driebergen-Rijssenburg vermeld de volgende informatie.

Ik ben zomereik (Quercus robur) met een stamdiameter van 100 cm. Ik ben 22,5 meter hoog en heb een bladoppervlak van 809 m2. Ik ben belangrijk want ik lever jaarlijks 499 dagen zuurstof voor 1 persoon. Ik houd jaarlijks 2.800 liter regenwater vast. Ik vang jaarlijks 914 gram luchtvervuiling en 115 kilogram CO2 af. Totaal heb ik 4.173 kilogram koolstof opgeslagen. Dit staat gelijk aan 140.504 autokilometers.  

Hoe kunnen bewoners meedoen?

Bewoners kunnen ook zelf hun eigen boom voorzien van een TreeTag om de meerwaarde van bomen nog breder te verspreiden! Gebruik het bestelformulier om één TreeTag te bestellen. Wanneer u meer dan één TreeTag wilt bestellen verzoeken wij u om een e-mail te sturen naar info@piusfloris.nl

De kosten van één TreeTag bedragen € 17,50 excl. BTW (€ 21,18 incl. BTW). Deze prijs is inclusief verzendkosten (Belgie en Nederland) en een i-Tree Eco berekening zodat u de benodigde informatie voor op de TreeTag voorhanden heeft. 


Benodigde inventarisatiegegevens #TreeTag

Voor het invullen van de TreeTags is het noodzakelijk om een aantal inventarisatiegegevens van de bomen te verzamelen. In deze handleiding staat omschreven welke (boom)gegevens u nodig heeft. Na het verzamelen van de gegevens kunt u het bestelformulier invullen en zullen wij zorg dragen voor de berekening van de ecosysteemdiensten in i-Tree Eco. 

Bestelformulier

Uw gegevens (pagina 1 van 5)

Meerkeuze*


Deel deze pagina
instagram