Innovaties

Innovaties

Naast eigen innovaties is Pius Floris Boomverzorging continue op zoek naar samenwerking met partijen die innovatieve producten en diensten op de markt brengen. Alles met één doel: het bijdragen aan de ontwikkeling van ons vakgebied.

- Scroll naar beneden voor meer informatie -

BBV

BBV is samengesteld op basis van veen, natuurcompost, perlite en biologische preparaten. Het zorgt voor een schimmel- en humusrijk bodemleven. Dit substraat verbetert de groeimogelijkheden van bomen en is goedkoper en gemakkelijker te gebruiken dan bijvoorbeeld bomenzand. BBV laat zich eenvoudig mengen met de bestaande grond en daarna gaat alles vanzelf. Uiteraard voeren we vooraf een bodemanalyse uit, zodat we u kunnen adviseren in welke verhouding er gemengd moet worden.

Wilt u meer informatie over BBV? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij u in de buurt. 

BoomCompleet

Er komen heel wat bezuinigingen en extra verantwoordelijkheden op uw gemeente af. Meer doen met minder, vraagt om nieuwe oplossingen en samenwerkingsvormen. Pius Floris Boomverzorging denkt met u mee en komt met een geheel nieuwe aanpak in boombeheer: BoomCompleet. Voor een vast bedrag nemen we tien jaar lang het onderhoud van alle bomen in uw gemeente voor onze rekening, inclusief heldere prestatieafspraken en volledige verantwoordelijkheid.

Wilt u meer informatie over BoomCompleet? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij u in de buurt. 

Klimaatboom

Samen met Ingenieursbureau Wareco heeft Pius Floris Boomverzorging de Klimaatboom ontwikkeld. Water, riolering en groen werken hierbij op een slimme manier samen. We mogen het niet meer onderschatten; door klimaatveranderingen nemen hittestress, langdurige droogte en wateroverlast, vooral in stedelijk gebied, toe. Er valt meer regen in korte tijd, langere perioden in de zomer zonder neerslag en de temperatuur stijgt! De Klimaatboom is een van de antwoorden op klimaatverandering in de stad!

Wilt u meer informatie over Klimaatboom? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij u in de buurt. 

instagram