Video's Pius Floris Boomverzorging

Op het YouTube kanaal van Pius Floris Boomverzorging vindt u verschillende vakgerelateerde video's. Bekijk hieronder een selectie van onze video's of klik gelijk door naar ons YouTube kanaal

i-Tree

Met behulp van het programma i-Tree maakt Pius Floris Boomverzorging de baten van bomen inzichtelijk. Het is algemeen bekend dat bomen verschillende ecosysteemdiensten leveren. I-Tree maakt het mogelijk om een aantal van deze diensten te kwantificeren en er een concrete financiële waarde aan te verbinden. 

In 2018 is Pius Floris Boomverzorging op het gebied van i-Tree een samenwerking aangegaan met Kenton Rogers van het Britse bedrijf Treeconomics. 

Bomenvlogs

Op 9 maart 2021 lanceerde Pius Floris Boomverzorging Lummen haar eerste bomenvlog. In de bomenvlog laat onze collega Ben Buyvoets u kennis maken met de verschillen disciplines binnen Pius Floris Boomverzorging. Elke maand volgt een nieuwe vlog met interessante informatie over bomen en bijzondere boomprojecten. Met zijn bomenvlog hoopt Ben Buyvoets u niet alleen te informeren, maar bovenal te inspireren.

Verplanten bomen

Het kan voorkomen dat een boom 'in de weg' staat of elders gewenst is. Met name het verplaatsen van monumentale bomen is een klus waar aanzienlijke kosten en uitdagingen mee gepaard gaan. Daarom is het goed om eerst advies in te winnen rondom de slagingskansen van een dergelijke verplaatsing. Tal van afwegingen bepalen het uiteindelijke verplantingsadvies. 

Roadshows

Pius Floris Boomverzorging behoort tot één van de meest toonaangevende en duurzame boomverzorgende bedrijven binnen Europa. Het delen van kennis is een belangrijke pijler onder ons bedrijf. Elk jaar trekken we daarom het land door met een aantal unieke Roadshows. De Pius Floris Boomverzorging Roadshows zijn een uitgelezen kans om in relatief korte tijd kennis te maken met de belangrijkste ontwikkelingen op ons vakgebied.

Planten bomen

Het planten van bomen is een kostbare zaak en moet daarom door boomspecialisten worden uitgevoerd. Jaarlijks worden in Nederland miljoenen bomen aangeplant, waarvan meer dan tien procent binnen een jaar sterft. Vaak kan het verkeerd of te diep planten van bomen als oorzaak van de uitval aangewezen worden. De specialisten van Pius Floris Boomverzorging zijn ervaren in alle disciplines rondom het planten van bomen. Daarnaast beschikken zij over de middelen om zelfs de meest uitdagende projecten tot een uitstekend eindresultaat te brengen.

25 jaar franchiseformule Pius Floris Boomverzorging

De franchiseformule Pius Floris Boomverzorging bestaat in 2019 maar liefst 25 jaar. Wat begon met één vestiging in 's-Hertogenbosch in 1994 is inmiddels uitgegroeid naar een organisatie met 14 vestigingen in Nederland en België.

instagram