Wekelijkse webinar voor personeel tijdens coronacrisis

"Normaal gesproken probeer ik elke week een vestiging van Pius Floris Boomverzorging te bezoeken. Maar door corona is dat op dit moment niet mogelijk. Daarom organiseer ik nu wekelijks een online webinar voor alle werknemers van ons bedrijf."

Aan het woord is Jan Willem de Groot, franchisemanager van Pius Floris Boomverzorging. "Ik probeer elke vestiging tenminste twee keer per jaar te bezoeken en sluit zo'n bezoek dan steevast af met een presentatie voor de werknemers over de ontwikkelingen binnen Pius Floris Boomverzorging. Nu doe ik eigenlijk hetzelfde, alleen dan vanachter mijn laptop.".

Elke woensdagmiddag organiseert De Groot een webinar waarin hij naast een wekelijkse gast stilstaat bij verschillende ontwikkelingen binnen het bedrijf en de boomverzorging. En die ontwikkelingen zijn er genoeg! "Afgelopen week had ik Lars Rodrigues van Poel Safety in de webinar. We hebben het gehad over persoonlijke beschermingsmiddelen in het licht van enerzijds de eikenprocessierups en anderzijds corona. Mede door berichtgeving in de media was het beeld ontstaan dat er een tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen zou zijn. Hoe mooi is het dan om van een expert te horen wat de actuele situatie is en dat we ons voorlopig nog geen zorgen hoeven te maken."

De Groot gaat voorlopig door met de wekelijkse webinars, die alleen voor personeel van Pius Floris Boomverzorging te volgen zijn. Maar hij sluit niet uit dat er binnenkort ook webinars georganiseerd zullen gaan worden voor een breder publiek. "Op 22 april organiseer ik een webinar over het onderhoud van #bomen voor een Poolse organisatie. Het congres dat afgelopen week in Wroclaw plaats zou vinden is helaas afgelast. Door middel van de webinar kunnen we de deelnemers toch nog iets aanbieden. Ik presenteer in het Engels en mijn Poolse collega vertaalt het direct naar het Pools. De techniek is er dus laten we er maar zo optimaal mogelijk gebruik van maken!"

Deel deze pagina
instagram