Webinar Klimaatboom

Op donderdag 10  juni 2021 verzorgen Pius Floris Boomverzorging en Lapinus een webinar over de Klimaatboom. Het webinar start om 09:00 uur en duurt een uur. Aanmelden voor deze gratis webinar doet u hier.

In het webinar staat een onlangs gerealiseerd project in de gemeente Ermelo centraal. Een drietal specialisten zal aan de hand van korte presentaties een toelichting geven op het principe van de klimaatboom en u meer vertellen over de realisatie van dit unieke project. De volgende sprekers werken mee aan het webinar.

Mark Rotteveel

Mark Rotteveel is Ambassadeur Leefbare Stad en specialist in de functie en baten van bomen. Als projectadviseur bij Pius Floris Boomverzorging vertaalt hij deze kennis naar de praktijk bij concrete inrichtingsprojecten. In zijn presentatie neemt hij u kort mee in de uitdagingen waar wij voor staan in het stedelijk gebied en de rol van bomen daarin.

Linda de Vries

Namens Lapinus zal Linda de Vries een toelichting geven op het werkingsprincipe van het product Rockflow. Linda is business Developer binnen de afdeling Urban Climate Adaption en houdt zich daarbij onder andere bezig met producten voor toepassing bij stedelijk groen. Rockflow wordt daarbij zowel ingezet om water tijdens extreme neerslag te bufferen, alsmede voor buffers voor stedelijk groen.

Bert van Polen

Bert van Polen werkzaam bij Pius Floris Boomverzorging als Boomtechnisch Adviseur. Bert is bij de aanleg van de Klimaatbomen in Ermelo betrokken geweest als projectleider. Vanuit die hoedanigheid zal hij een toelichting geven op de inrichting van de duurzame groeiplaatsen en de boomsoortkeus.  

Deel deze pagina
instagram