Vacature adviseur Natuur & Ecologie, vestiging Haaren (40 p/w)

Vacature adviseur Natuur & Ecologie, vestiging Haaren (40 p/w)

Ben jij iemand die graag advies geeft? Zie jij het als een uitdaging om de natuurwaarden van het stedelijk gebied te vergroten en in dienst van opdrachtgever en natuur te adviseren? Voor Pius Floris Boomverzorging in Haaren zijn we per direct op zoek naar een adviseur Natuur & Ecologie (fulltime, 40u p/w). Interesse? Bekijk dan zeker deze vacature adviseur Natuur & Ecologie. 

Functieomschrijving

Adviseur Natuur & Ecologie ben je niet zomaar. De passie voor de natuur moet diep van binnen zitten. Mensen die in onze organisatie werken, werken vanuit passie en trots. Trots om uit naam van Pius Floris Boomverzorging invulling te geven aan de groeiende vraag naar ecologisch advies. Vanuit die gezamenlijke energie creëren we extra waarde bij onze mensen en opdrachtgevers.

Als adviseur ben je gedreven in het zoeken naar de beste oplossing voor de vraag van de opdrachtgever, maar zeker ook de beste oplossing voor behoud en het versterken van natuurwaarden. Met up-to-date vakkennis weet jij altijd het juiste advies te geven. Bij Pius Floris Boomverzorging werken we vanuit verschillende locaties in België en Nederland. Jouw uitvalsbasis is onze vestiging in Haaren, maar als adviseur Natuur & Ecologie zal je tevens fungeren als vraagbaak voor andere vestigingen binnen Pius Floris Boomverzorging Nederland en België en de Dolmans Landscaping Group.

Je gaat aan het werk op onze afdeling Onderzoek & Advies. Als onderdeel van een team bestaande uit 4 ervaren boomtechnisch adviseurs onderzoek je de natuur, bomen en groen in de ruimste zin van het woord en verzorg je de bijbehorende rapportages met daarin jouw advies. Je voert zelfstandig (soortgerichte) flora en fauna onderzoeken uit en adviseert schriftelijk of mondeling aan de opdrachtgever. Daarnaast geef je invulling aan een duurzaam, ecologisch beleid en beheer, zowel binnen de organisatie als naar de klant.

Hoewel de focus van deze functie als adviseur op Natuur & Ecologie zal liggen pak je als adviseur Natuur & Ecologie ook (boom) gerelateerde vraagstukken op. Denk hierbij aan Bomen Effect Analyses, Nader Technische Onderzoeken en groeiplaats- of verplantbaarheidsonderzoeken.

Je hebt ervaring in het opstellen van gedegen een adviesrapport naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek, passend bij de vraag van de opdrachtgever. Daarnaast vindt je het een uitdaging om actief jouw advies onder de aandacht te brengen bij zowel bestaande als potentieel nieuwe opdrachtgevers. We streven naar maximale kwaliteit en tevredenheid van de opdrachtgever. Het werk is super dynamisch, geen dag is hetzelfde als adviseur bij Pius Floris Boomverzorging!

Het kostenaspect vind je belangrijk en je vindt het interessant om samen met de Hoofd onderzoeker offertes op te stellen en nacalculaties uit te voeren. Je zit dus ook af en toe op kantoor maar meestal ben je onderweg of bezig met advies en onderzoekswerk in de omgeving van Brabant.

Wie zoeken we?

Je vindt het leuk om regelmatig contact te hebben met onze opdrachtgevers. Je belt en gaat regelmatig op bezoek. Je hebt ontzettend veel affiniteit met natuur en bomen en bent commercieel gedreven en ambitieus.

Je beschikt over de volgende diploma’s en/of certificaten

Afgeronde groen- of ecologie opleiding HBO / WO (vb. HAS / Van Hall Larenstein / Wageningen University);

Je hebt ervaring met:

  • Diverse groenbeheersystemen, zoals Geovisia, Digitree, Arcgis;
  • Opstellen van ecologische beheer- en beleidsplannen en of opstellen van boomtechnische onderzoeksrapportages;
  • Analyseren van (onderzoeks)gegevens en uitschrijven van gericht advies;
  • Werken met Photoshop en AutoCad (pré);

Wat bieden we jou?

  • Een uitdagende technische en commerciële functie binnen een enthousiast Brabants team;
  • Een team dat bestaat uit 4 European Tree Technicians (adviseurs) binnen een groeiende onderneming. Je bent daarnaast onderdeel van Pius Floris Boomverzorging Nederland en België waarbinnen ruim 20 adviseurs werkzaam zijn;
  • Je krijgt de kans tot verdere ontwikkeling, niet alleen door opleidingsmogelijkheden, maar ook door een diversiteit aan interessante en nieuwe projecten;
  • We hechten belang aan een gezellige, informele werkomgeving en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse in de vacature adviseur Natuur & Ecologie?

Stuur je motivatie en C.V. naar Pius Floris Boomverzorging in Haaren, ter attentie van Cathelijne Smit, cathelijne.smit@dolmanslandscapingsservices.com. tel: 073 – 656 72 35.

Sollicitaties worden vertrouwelijk behandeld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs 

Deel deze pagina
instagram