Presentatie De Groot tijdens European i-Tree Conference Malmö

Op 2 en 3 oktober 2019 vond in het Zweedse Malmö de tweede editie plaats van de European i-Tree Conference. Namens Pius Floris Boomverzorging gaf franchisemanager Jan Willem de Groot een presentatie over de toepassing van i-Tree in Nederland. Specifiek ging De Groot in op het i-Tree Eco project dat door Pius Floris Boomverzorging voor de gemeente Veenendaal is uitgevoerd. Binnen dit project zijn de structuur, de functies en de financiële baten van meer dan 30.000 gemeentelijke bomen inzichtelijk gemaakt.

In het tweede deel van zijn presentatie sprak De Groot over het belang van planmatig boomonderhoud met als doel het krijgen van gezonde, functionele en veilige volwassen bomen. Naast soortkeuze, goede groeiplaatsinrichting en een gezonde bodem is het planmatig beheer van bomen essentieel om bomen te creëren die optimale ecosysteemdiensten leveren. I-Tree laat heel duidelijk zien dat het niet gaat om het aantal bomen dat we hebben, maar om de hoeveelheid kroonvolume.  

Naast De Groot spraken op het i-Tree congres sprekers uit Zweden, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Mexico en Australië. Tijdens het congres werd bekendgemaakt dat de 3e editie van de European i-Tree Conference volgend jaar in Nederland georganiseerd gaat worden. Op 18 en 19 november 2020 zal Amsterdam in het teken staan van i-Tree. Verschillende nationale en internationale sprekers zullen hun ervaring op het gebied van de toepassing van i-Tree delen. De organisatie van het congres ligt in handen van Treeconomics uit het Verenigd Koninkrijk en Pius Floris Boomverzorging uit Nederland. Beide bedrijven zijn actief op het gebied van het toepassen van i-Tree binnen Europa. Medio december 2019 zal de website van de 3rd European i-Tree Conference gelanceerd worden en is inschrijven mogelijk.

Deel deze pagina
instagram