Ierland omarmt de Nederlandse TreeTag van Pius Floris Boomverzorging

Pius Floris Boomverzorging heeft in samenwerking met Dún Laoghaire–Rathdown County Council de Nederlandse versie van de TreeTag bruikbaar gemaakt voor Ierland. Dún Laoghaire–Rathdown County Council is de lokale overheid voor het district Dún Laoghaire–Rathdown nabij Dublin.

Namens Pius Floris Boomverzorging verzorgde Jan Willem de Groot onlangs een training over de toepassing van i-Tree Eco. Op basis hiervan zijn in eerste instantie twee bijzondere bomen in Fernhill Park in Sandyford Co Dublin met i-Tree Eco berekend en voorzien van de Ierse variant van de #TreeTag.

De komende periode gaat het district meer bomen berekenen met #itree Eco en voorzien van #TreeTags. Allemaal met als doel het vergroten van de bewustwording dat bomen belangrijk zijn en het inzichtelijk maken van een aantal ecosysteemdiensten die bomen ons leveren.  

Op de foto’s is de Ierse TreeTag zichtbaar en één van de bomen in Fernhill Park: een Sequoiadendron giganteum met een stamdiameter van 138 cm en hoogte van 32 meter.

Meer informatie over TreeTags en locaties waar TreeTags zijn geplaatst vindt u hier: www.boomkronen.eu

Deel deze pagina
instagram