Europese samenwerking op het gebied van i-Tree krijgt steeds meer inhoud

Europese samenwerking op het gebied van i-Tree krijgt steeds meer inhoud

In 2018 is Pius Floris Boomverzorging op het gebied van i-Tree een samenwerking aangegaan met Treeconomics uit Engeland. Naast kennisuitwisseling en het gezamenlijk ontwikkelen van tools om de financiële baten van bomen inzichtelijk te maken bestaat de samenwerking ook uit het samen optrekken in i-Tree projecten.

Afgelopen dagen was Kenton Rogers namens Treeconomics in Nederland. Samen met de i-Tree specialisten van Pius Floris Boomverzorging werd kennis en ervaring uitgewisseld en werd een bezoek gebracht aan verschillende Nederlandse gemeenten.

Over i-Tree

Voor het berekenen van de baten van bomen heeft i-Tree verschillende instrumenten ontwikkeld, waaronder i-Tree Eco en i-Tree Canopy. Bomen vertegenwoordigen een grote waarde en zijn in onze steeds vollere steden onmisbare elementen. Ze verminderen in hete zomers de hittestress, vangen luchtverontreinigende stoffen af, ontlasten het riool tijdens zware regenval door water in hun kronen vast te houden en slaan CO₂ op.

Samenwerking Treeconomics

Pius Floris Boomverzorging is in 2018 een samenwerking aangegaan met het Britse bedrijf Treeconomics. Treeconomics is gevestigd in de Universiteit van Exeter en heeft als missie om samen met gemeenten, bedrijven en onderzoeksinstellingen de baten van de bomen in beeld te brengen. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk is Treeconomics inmiddels betrokken geweest bij meer dan 20 i-Tree Eco studies en talloze i-Tree Canopy berekeningen. Door de samenwerking met Treeconomics is Pius Floris Boomverzorging in staat om optimaal te profiteren van de kennis en ervaring die in het Verenigd Koninkrijk reeds is opgedaan.

Interesse in de baten van uw bomen?

Wilt u meer weten over i-Tree en de baten van (uw) bomen? De specialisten van Pius Floris Boomverzorging adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@piusfloris.nl of kijk voor meer informatie op onze website www.piusfloris.nl.

Deel deze pagina
instagram