Eerste twee Roadshows succesvol verlopen

In Veenendaal vond op donderdag 13 september 2018 de tweede Roadshow van Pius Floris Boomverzoring plaats. Net als een week eerder in Oranjewoud spraken Bert van Polen, Dennis de Goederen en Jan Willem de Groot over een aantal actualiteiten op het gebied van boomonderhoud en -advies.

Bert van Polen gaf een presentatie over ontwikkelingen op het gebied van boomonderzoek, waarbij de zonnepadvinder en bodemvochtsensoren aan de orde kwamen. Dennis de Goederen stond still bij een aantal actuele boomziekten en behandelde het recent ontwikkelde protocol voor monitoring van de essentaksterfte. Jan Willem de Groot verzorgde twee presentaties. In de eerste presentatie ging hij in op de toepassing van i-Tree en de samenwerking van Pius Floris Boomverzorging op dit gebied met het Engelse bedrijf Treeconomics. Jan Willem sloot de dag af met een presentatie over het planmatig onderhouden van jonge bomen. De basis van een gezond en veilig bomenbestand wordt gelegd in de eerste 25 jaar van het leven van een boom, aldus De Groot. Het Zorgfasenplan van Pius Floris Boomverzorging heeft bewezen een uiterst efficiente en goedkope methode te zijn om je doelen te bereiken. Het statement van De Groot was dan ook: ‘Laten we terug gaan naar de basis en onze jonge bomen op een planmatige wijze beheren’.

De Roadshows in Oranjewoud en Veenendaal zijn de eerste twee in een reeks van zes. In oktober kunt u de Roadshow bezoeken in Amsterdam of Son en Breugel en in november staan Paal (B) en Rotterdam op de agenda.

Deel deze pagina
instagram