Duurzaam omgaan met de openbare ruimte

Bij de aanplant van nieuwe bomen wordt door gebruik van BBV (Bomen Bodem Verbetering) de bestaande grond opgewaardeerd. Minder bestaande grond ontgraven, minder grond afvoeren én minder aanvoer van nieuwe grond. Dit scheelt veel transportbewegingen en dus ook kosten.

Onze boomtechnisch adviseurs voeren altijd eerst een onderzoek uit om de eigenschappen van de bestaande grond in beeld te brengen. Op basis hiervan wordt een specifiek BBV mengsel samengesteld dat tevens is toegespitst op het aan te planten sortiment. Inmiddels zijn met succes in verschillende gemeenten BBV projecten uitgevoerd.

Maar het hoeft niet altijd om grootschalige projecten te gaan. Afgelopen voorjaar hebben onze collega’s van de vestiging Pius Floris Boomverzorging Deventer een grote Liquidambar bij een particulier in Epse geplant. De boom met een stamomtrek van 120 cm. en een gewicht van circa 7 ton is in een groeiplaats van 30 m3 geplant. Ook hier is gebruik gemaakt van BBV, teneinde optimale groeiplaatsomstandigheden voor de Liquidambar te realiseren.

Deel deze pagina
instagram