Boomonderhoud monumentale beuk Kasteel Wolfrathpark in Born

Bij de ingang van Kasteel Wolfrathpark in Born staat een prachtige monumentale beuk. Eigenaar van het kasteel, het Eindhovense VDL, heeft opdracht gegeven aan Pius Floris Boomverzorging Haaren om de beuk te snoeien en groeiplaatsverbetering uit te voeren. 

Pius Floris Boomverzorging is expert op het gebied van het snoeien van monumentale bomen. Gezonde bomen leven langer en kosten minder. Goed boomonderhoud is daarbij van essentieel belang. Pius Floris Boomverzorging helpt u om uw bomen gezond en veilig te houden. Bij het snoeien van bomen houden onze gecertificeerde boomverzorgers rekening met een aantal factoren, zoals de leeftijd en soortspecifieke eigenschappen van uw bomen. Veel van onze snoeimethoden zijn in eigen huis ontwikkeld en gebaseerd op jarenlange praktijkervaring.

De groeiplaats van de monumentale was verdicht, waardoor de omstandigheden voor beuk verre van ideaal waren. Met behulp van een beluchtingsmachine is de bodemverdichting opgeheven en zijn biologische preparaten in de bodem ingebracht.

Deel deze pagina
instagram