TreeTag voor 250 jaar oude beuk bij Villa Beukenhof

Villa Beukenhof in Oegstgeest kent een indrukwekkende geschiedenis. In 1355 wordt er voor het eerst over een herberg in Oegstgeest gesproken. Nu, vele eeuwen later, behoort het hotel restaurant tot één van de mooiste plekjes van de Randstad om elkaar privé of zakelijk te ontmoeten.

In de prachtige tuinen rondom Villa Beukenhof staat een inmiddels ruim 250 jaar oude rode beuk. Met een hoogte van 23 meter en een stamomtrek van 140 cm. is het een indrukwekkende verschijning. Reden voor eigenaar Erwin Rozendal om Pius Floris Boomverzorging een TreeTag te laten maken met daarop informatie over de boom waaraan de villa haar naam dankt.    

Bert van Polen van Pius Floris Boomverzorging plaatste afgelopen week de houten TreeTag. Van Polen: “Nog steeds beseffen heel veel mensen niet hoe belangrijk bomen zijn. Villa Beukenhof laat door middel van de TreeTag aan haar bezoekers onder andere zien dat deze monumentale beuk jaarlijks 5.200 liter regenwater vasthoudt, jaarlijks voor één persoon 52 dagen zuurstof levert, 1.588 gram luchtvervuiling afvangt en 55 kilogram CO2 opslaat. Ik hoop dat dit eraan zal bijdragen dat we met z’n allen meer belang gaan hechten aan bomen en we dus meer bomen gaan planten en behouden.”

Op de foto heffen Erwin Rozendal en Julian Geraerds van Villa Beukenhof het glas ter gelegenheid van de onthulling van de TreeTag. 

Deel deze pagina
instagram