Pius Floris Boomverzorging gaat samenwerken met Treeconomics

Pius Floris Boomverzorging gaat op structurele basis samenwerken met het Britse bedrijf Treeconomics. Beide partijen hebben daartoe een ‘memorandum of understanding’ (MOU) ondertekend. De krachtenbundeling richt zich op stedelijk boombeheer en de groene infrastructuur in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Treeconomics is gespecialiseerd in het meten en kwantificeren van de ecosysteemdiensten die bomen leveren aan hun omgeving. Het bedrijf heeft aan meer dan 100 i-Tree- en groenwaarderingsprojecten in het Verenigd Koninkrijk en Europa gewerkt.

Pius Floris Boomverzorging houdt zich in Nederland en België bezig met boomonderzoek, boomadvies, realisatie van boomprojecten en uitvoering van boomonderhoud. In het verleden is bij individuele projecten al eerder samengewerkt met Treeconomics. Die samenwerking wordt nu meer structureel van aard. Doel is vooral om beter boombeheer in stedelijk gebied mogelijk te maken.

Complementaire expertise

Beide bedrijven hebben eigen specialismen en expertisegebieden. Ondertekening van de MOU maakt dat die nu complementair kunnen worden ingezet. Zodoende krijgen opdrachtgevers toegang tot een breder scala aan diensten en mogelijkheden.

Jan Willem de Groot, franchisemanager bij Pius Floris Boomverzorging, is blij met de samenwerking. “Wij hebben in 2019 onze eerste i-Tree-studie in Nederland afgerond. De kennis en ervaring van Treeconomics op dat gebied is aanzienlijk. Dat zal het bereik en de kwaliteit van onze service nog verder verbeteren.”

“Dit is een opwindende eerste stap”, stelt Keith Sacre, medeoprichter van Treeconomics. “We kijken ernaar uit om met Pius Floris Boomverzorging samen te werken, van elkaar te leren en om meer diensten aan onze opdrachtgevers te bieden dan voorheen mogelijk was.”

European i-Tree Conference

Pius Floris Boomverzorging en Treeconomics werken al samen in de organisatie van de European i-Tree Conference. Die wordt later dit jaar gehouden in Amsterdam (18 en 19 november 2020).

Deel deze pagina
instagram