Actueel, de Klimaatboom!
Een compleet concept van totale ontzorging!

> Pius Floris geschiedenis

> Visie / Missie

> Kennis, expertise en innovatie

> Duurzaam inkopen bij Pius Floris Boomverzorging

Boomverzorging duurzaam inkopen?
Ga voor zeker met Pius Floris Boomverzorging. Wellicht gaat u er vanuit dat professionele boomverzorgers per definitie zorgzaam omgaan met het milieu en hun natuurlijke omgeving? Bij Pius Floris Boomverzorging gaan we een stuk verder. We stellen ons in alle opzichten op als uw duurzame partner. 

Landelijke expertise dichtbij
Het kostbare groen vertrouwt u niet zomaar aan iedereen toe. Nu duurzaamheid een beslissend selectiecriterium vormt, wilt u zeker zijn van hoogwaardig onderhoud. Dat is precies wat Pius Floris Boomverzorging u biedt. Met een kleine honderd boomspecialisten zijn we de grootste boomverzorger van Nederland. Door onze omvang kunnen we het kennisniveau in onze onderneming op peil houden en steeds de allerlaatste inzichten en innovaties toepassen om u dienstverlening van het hoogste niveau te bieden. Tegelijkertijd zijn we met veertien locaties altijd bij u in de buurt. Bij elke vestiging van Pius Floris Boomverzorging zijn gecertificeerde European Tree Workers en European Tree Technicians in dienst. Het is de combinatie van schaalgrootte en lokale aanwezigheid die Pius Floris Boomverzorging tot de ideale partner maakt. Door onze nabijheid maken we minder autokilometers. Dat scheelt brandstof, uitstoot én tijd. De echte meerwaarde is echter gelegen in onze werkwijze die duurzame boomzorg inzichtelijk, efficiënt en beheersbaar maakt.

Het Zorgfasenplan ®
Een boom die precies de zorg krijgt die hij nodig heeft is gezonder en gaat langer mee. Dát is duurzaamheid. Via het in eigen huis ontwikkelde Zorgfasenplan® inventariseren we eerst de staat van de bomen in uw gemeente. Vervolgens maken we duidelijk welk onderhoud de komende jaren nodig is. We hebben zelfs speciale software ontwikkeld die u van dag tot dag een transparant beeld geeft van de onderhoudsstaat van uw bomenbestand. Bijkomend voordeel is dat u op die manier perfect weet welke meerjarenbudgetten u moet reserveren. Op termijn bent u veel voordeliger uit, omdat u niet meer geconfronteerd wordt met onvoorziene kosten voor achterstallig onderhoud. Een onvoldoende gesnoeide boom is nog bij te werken, een slecht gesnoeid exemplaar kan onherstelbaar beschadigd zijn. Pius Floris Boomverzorging begroot realistisch én garandeert u op langere termijn duurzame kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Duurzame innovaties
Het belang van innovatie voor duurzaam boomonderhoud blijkt sprekend uit de toepassing van TFI-4000. Dit is een revolutionaire methode voor groeiplaatsverbetering met behulp van persluchtapparatuur. Hierbij maken we gebruik van de mogelijkheden van de aanwezige grond om de toekomst van de boom zeker te stellen. Zonder de omgeving van de boom overhoop te halen en met een minimale verstoring van het milieu.

Duurzaam inkopen
Natuurlijk is goed boomonderhoud ook nog altijd gewoon een ambacht. Het is de combinatie van vakmanschap met gedegen vakkennis en vernieuwende toepassingen waarmee Pius Floris Boomverzorging u duurzame oplossingen kan bieden. Hier vindt u de weg naar uw dichtstbijzijnde Pius Floris vestiging. > BoomwijzerLoading page...